as-salam.
Bahan-bahan ( 3-4 orang )
1/2 pack Enoki / Cendawan Jarum Emas potong kecik2 guna gunting je
1/2 karot, potong kecil-kecil.
Isi ayam
2 sb tepung jagung
Sebiji telur
Cara-cara
1. Cendawan, isi ayam dan karot dipotong nipis-nipis
2. Didihkan air di dalam periuk dan masukkan isi ayam tadi
3. Masukkan cendawan, karot.
4. Bancuh tepung jagung dengan sedikit air.
5. Masukkan ke dalam masakan tadi. Pastikan kuah sedikit likat.
6. Tambah garam secukup rasa dan masukkan putih telur sambil dikacau.
7. Bolehlah dimakan begitu saja atau dimakan bersama nasi atau roti
Bahan-bahan ( 3-4 orang )
1/2 pack Enoki / Cendawan Jarum Emas potong kecik2 guna gunting je
1/2 karot, potong kecil-kecil.
Isi ayam
2 sb tepung jagung
Sebiji telur
Cara-cara
1. Cendawan, isi ayam dan karot dipotong nipis-nipis
2. Didihkan air di dalam periuk dan masukkan isi ayam tadi
3. Masukkan cendawan, karot.
4. Bancuh tepung jagung dengan sedikit air.
5. Masukkan ke dalam masakan tadi. Pastikan kuah sedikit likat.
6. Tambah garam secukup rasa dan masukkan putih telur sambil dikacau.
7. Bolehlah dimakan begitu saja atau dimakan bersama nasi atau roti
No comments:
Post a Comment