as-salam.
Bahan-bahannya:
3-4 ulas bwg putih - ketuk2 atau tumbuk.
1 biji bwg besar - dihiris nipis
isi ayam atau udang
sebungkus cendawan enoki - potong 2.
seikat sawi - dipotong
1/4 bunga kobis - potong
sebtg carrot - dipotong dan dihiris memanjang
Air secukupnya
Cara-caranya:
1. Panaskan minyak dan tumis bwg putih hingga wangi dan keperangan.
2. Masukkan ayam atau udang, kacau2 bagi masak sikit.
3. Masukkan air.
4. Masukkan juga garam, karot, bunga kobis dan cendawan...biarkan mendidih sebentar.
5. Masukkan sawi, padamkan api, jangan bagi sawi layu.
Bahan-bahannya:
3-4 ulas bwg putih - ketuk2 atau tumbuk.
1 biji bwg besar - dihiris nipis
isi ayam atau udang
sebungkus cendawan enoki - potong 2.
seikat sawi - dipotong
1/4 bunga kobis - potong
sebtg carrot - dipotong dan dihiris memanjang
Air secukupnya
Cara-caranya:
1. Panaskan minyak dan tumis bwg putih hingga wangi dan keperangan.
2. Masukkan ayam atau udang, kacau2 bagi masak sikit.
3. Masukkan air.
4. Masukkan juga garam, karot, bunga kobis dan cendawan...biarkan mendidih sebentar.
5. Masukkan sawi, padamkan api, jangan bagi sawi layu.
No comments:
Post a Comment