As-salam.
Berhujung minggu dengan anak-anak memang best, ada-ada je kerenah, telatah dan idea yang keluar. Rancangan untuk membuat pulut kuning bertukar ke merah dan akhirnya yang jadi adalah pulut hijau. Kami masak simple je sbb tak ramai yang nak makan.
Sukatan pulut ni lebih kurang 1/3 kg shj. Yang ni makan dengan ayam paprik sebenarnya, bukan rendang ayam.
Esoknya ada yang request nak makan pulut lagi, so kali ni kita buat pulut kuning.
Santan separuh beku, mudah untuk gaul2 dalam pulut yang panas, tak de lah santan tu meleleh. Gaul rata2 ya, make sure semua pulut kena santan, kata orang bagi mesra2 gitu.
kami ikut resepi asal :
aziekitchen : pulut-kuning-lembut-lemak-dan-cantik
Berhujung minggu dengan anak-anak memang best, ada-ada je kerenah, telatah dan idea yang keluar. Rancangan untuk membuat pulut kuning bertukar ke merah dan akhirnya yang jadi adalah pulut hijau. Kami masak simple je sbb tak ramai yang nak makan.
Sukatan pulut ni lebih kurang 1/3 kg shj. Yang ni makan dengan ayam paprik sebenarnya, bukan rendang ayam.
Esoknya ada yang request nak makan pulut lagi, so kali ni kita buat pulut kuning.
Santan separuh beku, mudah untuk gaul2 dalam pulut yang panas, tak de lah santan tu meleleh. Gaul rata2 ya, make sure semua pulut kena santan, kata orang bagi mesra2 gitu.
kami ikut resepi asal :
aziekitchen : pulut-kuning-lembut-lemak-dan-cantik
No comments:
Post a Comment