Sunday, 12 July 2015

Tart Bunga Ros

As-salam.

Musim raya dah makin dekat, semua orang busy dengan biskut raya.  Jadi tahun ni bersemangat membuat biskut raya.

Resepi pertama yang dicuba ialah biskut TART ROS. Kami ceduk resepi dari perkongsian FB.

Hasil mengadum dan mengetel maka terhasillah TART ROS yang comel walau pun penat !!! Puas hati.

Pagi tadi terpikir untuk melayari blog2 yang buat TART ROS, ada resepi dari CitarasaWan, Mat Gebu dan Mamafami.  Terima kasih semua.

kat bawah ni resepi yang kami guna, lain sikit je dengan Mat Gebu.


BAHAN-BAHANNYA :-)

1 cawan mentega
3/4 cawan gula aising
1 kuning telur
1 cawan tepung jagung
Tepung gandum secukupnya (kurang lebih 1 3/4 cawan)
Jem strawberry secukupnya (kami guna raspberry, kebetulan sama dengan mat gebu)
Paper cup saiz kecil secukupnya.

Cara buatnya sama je.

Kalaulah kami baca blog2 ni dulu sebelum buat, mungkin kami fikir berpuluh kali sebelum buat sebab seperti kata pakar masak, nak menangis dan tergolek-golek nak abisnya adunan.

Sukatan gm boleh refer kat blog syapex.


Emm berkenannya tart bunga tulib azlitamasammanis.



No comments:

Post a Comment