7 April 2020
Program hari ni:
Makan Pagi : ikan tilapia bakar, ayam bakar, celur pucuk
ubi kayu.
Milo Ais dan
sagupal. 1st time buat.
Untuk sagu
1 pack sagu
(rm1.00) – sedang elok makan untuk 4 orang.
1 sudu besar gula
½ sudu kecil garam
½ cawan air panas
Untuk kuah
1 cawan santan+1
sudu tepung beras
1 senduk gula
(ikut selera masing2)
½ sudu kecil garam
(ikut selera masing2)
Tengah hari
google resepi ayam masak phat phet, terus anak2 excited. Rupanya diorang
suka. Check bahan2 dalam peti ais semua
ada. Ok set, menu kedua yang 1st
time buat hari ni.
Dah siap masak,
anak2 makan bertambah-tambah.
7 petang
masing-masing lapar balik, diorang buat sendir milo panas Bersama biskur
marie. Tengah2 makan boleh diorang
tanya:
Anak : malam
nanti makan apa?
Ibu : Ya Allah
anak, igatkan dah kenyang. Bagi la ibu rehat.
Anak: Lauk phat
phet tadi ada lagi tak?
Ibu : Ada.
Anak : ok. Nak
lah. Nnt malam sikit.
Ibu : emmm
Catatan kerja
dari rumah : update portal berkenaan belajar melalui radio dan tv Okey. Semak e-mel dan wasssap grp webmaster. Ada yang dibincangkan.
Semoga Malaysia
bebas Pandemik C-19.
No comments:
Post a Comment