as-salam.
|
|
Ingredients
- 2 1/4cawan tepung gandum
- 2cawan gula pasir
- 2sudu besar serbuk koko
- 2sudu kecil baking powder
- 1/4sudu kecil garam
- 225gram cream cheese(lembut pada suhu bilik)
- 4sudu besar mentega(lembut pada suhu bilik)
- 1biji telur
- 1titis pewarna merah
- 1/2cawan gula halus
Instructions
- Satukan tepung, gula, koko, baing powder dan garam di dalam mangkuk.
- Pukul mentega dan cream cheese di dalam mixer hingga kembang.
- Masukkan telur dan pewarna. Pukul lagi.
- Perlahan-lahan masukkan bahan kering dan gaul hingga membentuk doh.
- Tutup dah sejukkan lebih kurang 2 jam.
- Preheat oven ke 175ÂșC.
- Buatkan bulatan-bulatan kecil. Celup ke dalam mangkuk berisi gula halus. Susun di atas dulang beralas parchment paper.
- Bakar selama 10 ke 12 minit.
- Keluarkan dari oven dan biarkan biskut di atas baking tray lebih kurang 1 ke 2 minit, sebelum mengalih ke rak menyejuk.
No comments:
Post a Comment