Tuesday, 30 June 2015

Resepi Biskut Red Velvet

as-salam.


Servings Prep Time
24biji 130minit
Cook Time
10minit
Ingredients
Instructions
  1. Satukan tepung, gula, koko, baing powder dan garam di dalam mangkuk.
  2. Pukul mentega dan cream cheese di dalam mixer hingga kembang.
  3. Masukkan telur dan pewarna. Pukul lagi.
  4. Perlahan-lahan masukkan bahan kering dan gaul hingga membentuk doh.
  5. Tutup dah sejukkan lebih kurang 2 jam.
  6. Preheat oven ke 175ÂșC.
  7. Buatkan bulatan-bulatan kecil. Celup ke dalam mangkuk berisi gula halus. Susun di atas dulang beralas parchment paper.
  8. Bakar selama 10 ke 12 minit.
  9. Keluarkan dari oven dan biarkan biskut di atas baking tray lebih kurang 1 ke 2 minit, sebelum mengalih ke rak menyejuk.

No comments:

Post a Comment