salam.
resepi BUTTERSCOTCH dari Liza Intai Dapur juga ... cam best je. copy paste dulu ...buat taun depan hehehe.
Bhn2:
resepi BUTTERSCOTCH dari Liza Intai Dapur juga ... cam best je. copy paste dulu ...buat taun depan hehehe.
Bhn2:
- 2/3C susu sejat@evaporated milk
- 3/4C gula perang, dipadatkan
- 2sb + 1/2sb butter
- 1st esen vanila
- Masukkan semua bahan dalam periuk kecil (pastikan guna periuk tebal untuk elakkan butterscotch hangus).
- Kacau atas api kecil selama 5 minit atau hingga bahan kelihatan sudah bercampur.
- Kuatkan api dan biarkan ia mendidih sebentar, kemudian turunkan api kembali dan renehkan selama 5 minit, sambil kacau sekali sekala (sy renihkan 10 minit untuk pekatkan sos).
- Tutup api, biarkan pada suhu bilik atau 2 jam dan boleh disimpan dalam petiais utk tahan lebih lama...
No comments:
Post a Comment