Thursday, 5 September 2013

RESEPI BUTTERSCOTCH SAUCE

salam.

resepi BUTTERSCOTCH dari Liza Intai Dapur juga ... cam best je. copy paste dulu ...buat taun depan hehehe.

Bhn2:

  • 2/3C susu sejat@evaporated milk
  • 3/4C gula perang, dipadatkan
  • 2sb + 1/2sb butter
  • 1st esen vanila
Cara-cara 
  1. Masukkan semua bahan dalam periuk kecil (pastikan guna periuk tebal untuk elakkan butterscotch hangus).
  2. Kacau atas api kecil selama 5 minit atau hingga bahan kelihatan sudah bercampur.
  3. Kuatkan api dan biarkan ia mendidih sebentar, kemudian turunkan api kembali dan renehkan selama 5 minit, sambil kacau sekali sekala (sy renihkan 10 minit untuk pekatkan sos).
  4. Tutup api, biarkan pada suhu bilik atau 2 jam dan boleh disimpan dalam petiais utk tahan lebih lama...

No comments:

Post a Comment