salam.
Yang plak resepi Tako Jagung dari Kak Fida
Satukan bahan2 lapisan bawah,tambah sedikit pewarna kuning dan masak hingga pekat.
Sediakan mangkuk2 kecil atau kelongsong pandan dan tuangkan adunan
jagung hingga 1/2 paras mangkuk kecil atau leongsong pandan
tadi.Ketepikan.
Simpan tako jagung di dalam peti ais untuk didinginkan
Yang plak resepi Tako Jagung dari Kak Fida
oleh: kak fida ♥Tako Jagung™
Bahan-bahan ( 12 bekas mangkuk kecil )
- Lapisan Bawah :-
- 1/4 cawan tepung beras
- 1/4 cawan tepung hoen kwee
- 1 cawan gula halus (boleh kurangkan sesuai selera)
- 2 1/4 cawan air
- 1 cawan jagung cream/biji
- Lapisan Atas/Dadih :-
- 3 cawan santan pekat
- 1/4 cawan tepung beras
- 2 1/2 sb tepung hoen kwee
- 3/4 sk garam
- 2 helai daun pandan - disimpul
No comments:
Post a Comment