salam.
bahan-bahan :
1 paket agar-agar serbuk (10g)
600 ml air
400 ml susu cair (1 tin)
1 1/2 senduk gula
3 sudu besar serbuk koko (bancuhkan dengan sedikit air hingga sebati)
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil butter
cara-cara :
1. Masak serbuk agar-agar bersama air.
2. Setelah sebati, masukkan gula (secukup rasa) dan susu cair.
3. Masukkan butter dan garam secukup rasa.
4. Setelah mendidih asing sedikit dalam acuan lain dan bekukan sekejab dalam peti ais.
5. Masukkan koko tadi ke dalam lebihan adunan di dalam periuk, biarkan mendidih.
6. Tutupkan api dan masukkan ke dalam acuan yang telah dibasahkan.
7. Keluarkan agar-agar yang telah beku dan potong memanjang.
8. Taburkan dalam acuan bercoklat tadi.
9. Biarkan beku.
10. Masukkan dalam peti ais kejab emmm makan sejuk-sejuk lagi sedapkan.
11. Kalu dah tak sabar potong dan NGAP terus pon boleh je.
bahan-bahan :
1 paket agar-agar serbuk (10g)
600 ml air
400 ml susu cair (1 tin)
1 1/2 senduk gula
3 sudu besar serbuk koko (bancuhkan dengan sedikit air hingga sebati)
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil butter
cara-cara :
1. Masak serbuk agar-agar bersama air.
2. Setelah sebati, masukkan gula (secukup rasa) dan susu cair.
3. Masukkan butter dan garam secukup rasa.
4. Setelah mendidih asing sedikit dalam acuan lain dan bekukan sekejab dalam peti ais.
5. Masukkan koko tadi ke dalam lebihan adunan di dalam periuk, biarkan mendidih.
6. Tutupkan api dan masukkan ke dalam acuan yang telah dibasahkan.
7. Keluarkan agar-agar yang telah beku dan potong memanjang.
8. Taburkan dalam acuan bercoklat tadi.
9. Biarkan beku.
10. Masukkan dalam peti ais kejab emmm makan sejuk-sejuk lagi sedapkan.
11. Kalu dah tak sabar potong dan NGAP terus pon boleh je.
No comments:
Post a Comment